В Югозападния университет Неофит Рилски“  официално бе открита класна стая

...
В Югозападния университет Неофит Рилски“  официално бе открита класна стая
Коментари Харесай

Класна стая „Конфуций“ бе открита в Югозападния университет „Неофит Рилски“

В Югозападния университет „ Неофит Рилски “  официално бе открита класна стая „ Конфуций “, която е предопределена за осъществяване на образование по китайки език и разнообразни начинания, свързани с китайската просвета.

 dav

Домакините от Филологическия факултет към университета посрещнаха гостите със алегоричен подарък – китайска монета за шанс. Церемонията започва с презентация, с която деканът на факултета проф. доктор Магдалена Панайотова описа в резюме за съдействието сред Югозападния университет и университети в Китай. Проф. Панайотова означи, че покриването на критериите за тази класна стая са тестване, което факултетът и университетът са преодоляли с самообладание, непримиримост и доста предпочитание. Тя напомни, че образованието по китайски език във висшето учебно заведение започва преди четири години и от този момент Филологическият факултет провежда разнообразни китайски начинания – ново китайско кино, литературни министър председатели, честване на китайската нова година, пролетен фестивал, образования по бойни изкуства и показване на източната кухня.

Студентите, посещаващи курса по китайски език изненадаха присъстващите с осъществяване на китайски поеми и песни, с което демонстрираха наученото досега.

Приветствие към гостите насочиха зам.-ректорът на университета проф. доктор Антони Стоилов, както и специфичните посетители – госпожа Чен Ин, завеждащ отдел „ Образование “ в посолството на Китайската национална република в България и проф. Гъ Джъцян, шеф на института „ Конфуций “ от китайска страна.

Проф. Стоилов изрази удовлетворението на управлението на Югозападния университет, че има опцията да предлага на студентите и на жителите в района да учат китайски език и китайската просвета. От името на посолството на Китайската национална република привет към домакините и гостите насочи госпожа Чен Ин. Тя означи, че студентите учещи китайски език ще станат отлични фрагменти, подготвени да работят за съдействието сред Китай и България. Г-жа Ин увери, че китайското посолство ще продължава да поддържа преподаването на китайски език в България.

„ Днес откриваме първата класна стая „ Конфуций “ в Югозападна България. Надяваме се, че с откриването й ще допринесем за опцията още повече хора да се допрян до китайския език и просвета “, сподели шефът на института „ Конфуций “ проф. Гъ Джъцян. Той показа, че високо цени напъните, които поставя управлението на Югозападния университет за популяризирането на китайската просвета.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР